השתלת שיניים: הגישה המסורתית

השתלות שיניים נחשבות היום לשיטת הטיפול המועדפת למי שאיבד את שיניו או למי שעומד בפני עקירת שיניים עקב בריאות פה לקויה, והיא מחליפה את  התותבות והגשרים הקונבנציונליים.

השיניים הטבעיות בנויות משורש וכותרת. מחלת חניכיים, מחלת העששת או פגיעה בשיניים עלולות לפגוע בשורש השן הטבעי וביכולת של השורש לתמוך בשן ולשאת בעומסים של המנשך והלעיסה. במקרים שכאלה ניתן להחליף את השורש הטבעי בשתל דנטלי.

שיטת השתלת השיניים כתחליף לשיניים החסרות בפה, יכולה להקל מאוד על חייהם של אנשים שאיבדו שיניים או עומדים בפני עקירה שן שלא ניתן להצילה. עם זאת, כל מטופל שונה מרעהו ברמת הבריאות, באורח החיים או במצב הכלכלי ולא כולם הם מועמדים מתאימים להשתלה דנטלית. לכן, חשוב שתקבעו פגישה עם רופא השיניים שלכם והתייעצו על מגוון החלופות שיכולות להתאים לשיקום הפה שלכם.

 

שתל דנטלי – כיצד הוא בנוי ומה תפקידו?

קיימים מספר סוגים של שתלים דנטליים אבל בדרך כלל הם בצורת בורג שחלקו החיצוני מעוגן לעצם הלסת וחלקו הפנימי מעוגן להתקן חיצוני לשתל, אשר אליו יחובר בסופו של תהליך כתר השן.

השתלים עשויים ממתכות אצילות אשר מתמזגות היטב עם העצם, כמו טיטניום או זירקוניום דו-חמצני.

השתל הדנטלי משמש למעשה כ׳שורש שן מלאכותי׳ ותפקידו להחזיק את השן החלופית או את הגשר או התותבת

כאשר השתל מתמזג עם עצם הלסת הוא הופך לדבר הקרוב ביותר לחיקוי שורש השן הטבעי:

  • הוא משולב בעצם הלסת
  • הוא עומד בפני עצמו ולא משפיע על השיניים הסמוכות לו
  • הוא מספק תמיכה יציבה לשן המלאכותית
  • הוא עמיד מאוד

 

שתל דנטלי אחד יכול לתמוך בכתר שן חלופית אחת, אפשר גם להרכיב כמה שיניים על 2 או 3 שתלים. בנוסף, קיימת שיטה שנקראת השתלת שיניים -8 All On 4-6 שניתן לתמוך בלסת שלמה באמצעות 4 או 6 שתלים בלבד.

 

סוגי השתלים הדנטליים

קיימים 4 סוגי שתלים דנטליים ולכל אחד מהם צורה שונה וגודל אחר. זאת, על מנת שניתן יהיה להתאים לכל מצב את השתל המתאים לו.

  1. שתל מסוג Root Form –  מתאים ללסת שעצמותיה עמוקות ורחבות, נראה כמו בורג ודומה לשורש השן הטבעי.
  2. שתל מסוג Plate Form – מתאים ללסת קצרה וצרה, והוא בעל צורה ארוכה ושטוחה.
  3. שתל מסוג Subperiosteal –  מתאים לחלק העליון של לסת אשר סובלת מאובדן עצם.
  4. שתל להשתלה מידית – השתל מתאים להליך שנקרא ׳השתלת שיניים ביום אחד׳ והוא מותקן בפה מיד עם עקירת השן הטבעית. על שיטה זו של השתלה מידית תוכלו לקרוא בהמשך.

 

אילו בדיקות נדרשות לקראת השתלת שיניים?

טכניקת השתלת השיניים קיימת כבר שנים רבות והיא מאופיינת באחוזי הצלחה גבוהים ומעט מאוד סיבוכים. למרות זאת, כיוון שמדובר בשתלים המוחדרים לחניכיים באמצעות ניתוח – ועל מנת להקטין את הסיכונים לפגיעה בעצב, ליצירת זיהום או לחדירה לסינוס – רופאת השיניים תבצע את כל הבדיקות הנדרשות לקראת הניתוח, כולל:

  • קבלת מידע על ההיסטוריה הרפואית של המטופל, בעיקר אם המטופל סובל ממחלות לב, בעיות של קרישת הדם, אוסטאופורוזיס או סוכרת.
  • אם המטופל נוטל נוגדי קרישה, רופאת השיניים תנקוט בהליכים כירורגיים פחות פולשניים בהשוואה לניתוח ההשתלה הרגיל.
  • מחלת ה-Periodontitis עלולה להחליש את העצם ולגרום לאובדן שיניים. מטופלים עם מחלת חנייכים ומטופלים עם סוכרת לא יוכלו לעבור השתלה דנטליות עד שיוכח כי הם נקיים מסימפטומים של מחלת חניכיים. בנוסף, מחלת הסוכרת עלולה להגדיל את הסיכוי של המטופלים לפתח סיבוכים לאחר ניתוח ההשתלה.
  • אוסטאופורוזיס היא מחלה המאופיינת בירידה כללית של צפיפות העצם. כיוון שהשתלה דנטלית מצריכה כמות עצם מספקת, יהיה עליכם לדון עם רופא השיניים ולבדוק האם אתם מתאימים להשתלת שיניים.
  • בחינת הצילומים בעקבות סריקות CT או CBCT
  • סריקת CTֿֿֿ, ראשי תיבות:  Computed Tomography, משתמשת במדידות רנטגן רבות שמצולמות מזוויות שונות כדי לייצר תמונות של האובייקט הסרוק. הסריקה מספקת לרופאת השיניים מידע תלת ממדי באשר למיקומם של הסינוס בלסת העליונה, העצב בלסת התחתונה ומידע על כמות העצם, רוחבו, עומקו וגובהו.
  • CBCTֿ, ראשי תיבות: Cone Beam Computed Tomography,  היא טכניקת הדמיה רפואית המורכבת מצילומי רנטגן ממוחשבים. קרני הרנטגן יוצרות צורה של קונוס. רופא השיניים ישתמש בטכנולוגיה זו כדי לקבל מסריקה אחת תמונות תלת ממדיות של השיניים, של הרקמות הרכות, של הנתיבים העצביים ושל העצם.
  • בדיקה אם המטופל מעשן – מחקרים מלמדים כי לעישון יש השפעה שלילית לא רק על הבריאות הכללית אלא גם על בריאות הפה. הטבק משפיע לרעה על התוצאות של כמעט כל ההליכים הטיפוליים המבוצעים בחלל הפה. שיעור הכישלון של הליך השתלת עצם גבוה משמעותית בקרב אנשים מעשנים. בנוסף, אנשים מעשנים שעברו השתלה דנטלית מתקשים לשמור על היגיינת הפה ובכך הם מחלישים את הסיכוי להישרדות השתלים לאורך זמן.
  • בדיקת התרופות שהמטופל נוטל בקביעות – מחקרים הוכיחו כי תרופות שונות עשויות להשפיע על השתלים הדנטליים בדרכים שונות. כאשר אתם שוקלים הליך של השתלה, חשוב שרופאת השיניים תהיה מודעת לתרופות שאתם נוטלים באופן קבוע.
  • בדיקת מצב העצם – על מנת להיות מועמד טוב להשתלה דנטלית, יש צורך בנפח עצם מספיק באזור ההשתלה.

 

אם אין לי מספיק עצם – האם לא אוכל לעבור השתלת שיניים?

גורמים שונים עלולים להפחית את נפח העצם באזור השן החסרה. בכל מקרה, סדרת צילומי הרנטגן שתבצעו לפי הוראות הרופא, יאפשרו לרופאה להעריך את כמות העצם הקיימת.

  • במקרה שיתברר כי שכבת העצם דקה מדי או קצרה מדי, יהיה עליכם לעבור ניתוח מקדים להשתלת עצם.
  • לאחר הליך השתלת העצם יהיה עליכם לעבור תקופת המתנה של כחצי שנה עד שתיווצר במקום שכבת עצם מספקת לקבלת השתל.
  • אם ההשתלה מתוכננת לאזור קרוב לסינוס, וכמות העצם שם קטנה מדי, יהיה צורך בניתוח אשר נקרא הרמת סינוס.

 

רק לאחר תום תהליך השתלת העצם, אפשר יהיה להמשיך לשלב הבא, להשתלה הדנטלית.

.למרות זאת, היום יש מקרים רבים שבו אפשר לשלב את בניית העצם ביחד עם החדרת השתל. חוסך בזמן ולא  מעקב הרבה את כל התהליך.

 

מה מצפה לי במהלך ההשתלה הדנטלית?

עברתם בהצלחה את הבדיקות המקדימות ורופא השיניים קבע שאתם מועמדים טובים להשתלה דנטלית. בשעה טובה! כעת, קחו בחשבון שיהיה עליכם להתאזר באורך רוח ובסבלנות עד שתסיימו את שלבי ההשתלה הדנטלית. אבל לא נורא, כי בסוף הדרך ממתין לכם חיוך חדש ויפהפה.

ניתוח ההשתלה מתבצע במרפאת השיניים בהרדמה מקומית.

שלב ראשון – הרופא פותח חלק קטן מהחניכיים באזור בו חסרים שיניים.
השתל הדנטלי מותקן בתוך עצם הלסת בחלל שיצרה השן החסרה והוא מוחדר פנימה באמצעות הברגה עד שכולו נמצא בתוך החניכיים. לאחר מכן, יסגור הרופא את החתך שנוצר בחניכיים בעזרת תפרים.

משך הזמן שאורך ניתוח להשתלת שתל אחד בלבד הוא קצר מאוד. אולם, במקרה של השתלת מספר שתלים דנטליים, ההליך יכול להימשך מספר שעות. אחרי הכל, ניתוח כזה הוא מורכב יותר ומצריך ביצוע מדויק ומוקפד מאוד.

 

על התקנת שיניים זמניות מיד בתום הניתוח

התקנת שיניים זמניות מתבצעת רק במקרים מיוחדים והיא אורכת מספר דקות בלבד, כמעט כמו הזמן שנדרש להתקנת כתר על שן טבעית.

  • במקרה של השתלת שיניים קדמיות, הרופאה תתקין שיניים זמניות.
  • במקרה של שיניים אחוריות, ברוב המקרים אפשר לוותר על שיניים זמניות כי חסרון השיניים לא יפריע לכם מהבחינה האסתטית, אך תוכלו לדון על כך עם הרופאה מאחר ותמיד ניתן למצוא פיתרון זמני במידת הצורך.

 

על כאבים לאחר ניתוח ההשתלה

לאחר ניתוח ההשתלה הדנטלית תחושו כאבים בדומה לכאבים הנלווים לעקירת שן. כמובן שלאחר שההרדמה תפוג, הכאבים יתגברו והם עלולים להימשך אפילו מספר ימים. בנוסף לכאבים ייתכן שתסבלו מנפיחות ואדמומיות באזור הניתוח.

הרופאה תמליץ על תרופות לשיכוך כאבים וייתכן גם על אנטיביוטיקה. אגב, לפעמים הרופאה תמליץ על נטילת אנטיביוטיקה עוד לפני הניתוח עצמו.

שלב שני – לאחר תקופת ריפוי שנמשכת בין 1-4 חודשים, כאשר השתל ישלים תהליך של התמזגות עם העצם (בתהליך שנקרא Osseointegration),  וייצור עוגן חזק לשן החלופית – תחשוף הרופאה את השתל ותתקין מעליו כיפה ממתכת שאמורה להקל על תהליך הריפוי שלו. במקרה שעל השתל הותקנה שן זמנית, זו תוחזר למקומה מעל לכיפה.

שלב שלישי – מספר שבועות לאחר התקנת הכיפה מעל השתל, ניתן יהיה להתקין את כתר החרסינה שיכסה על השתל.

התקנת הכתר הקבוע נמשכת מספר דקות בלבד. יחד עם זאת, קחו בחשבון שיהיה עליכם להגיע לכמה פגישות במרפאת השיניים, עד שהרופאה והמעבדה יצליחו להגיע לגוון ולצורה המתאימים ביותר לשיניים הטבעיות שלכם.

 

מהי ׳השתלת שיניים ביום אחד׳?

בניגוד להשתלה דנטלית רגילה, ׳השתלת שיניים ביום אחד׳ היא שיטת השתלה המתבצעת בשלב אחד בלבד. בשיטה זו מורכב הכתר הסופי מיד בתום ההשתלה הדנטלית, ללא המתנה של מספר חודשים בין שלב לשלב.

שיטה זו עדיין לא מקובלת על רוב רופאי השיניים, הטוענים כי היא אמנם מאפשרת שיקום הפה ביום אחד אך היא לא בהכרח מתאימה לכל מטופל.

לכן, חשוב מאוד לנקוט בשיטה זו רק לאחר בדיקה מדוקדקת של רופאת השיניים שתוודא שאתם אכן מועמדים מתאימים להשתלת שיניים ביום אחד.

 

למה עלי לצפות לאחר ניתוח ההשתלה?

מיד לאחר הניתוח אתם יכולים לחזור הביתה. אין צורך להישאר במרפאה תחת השגחה, וברוב המקרים אלה התופעות שמצפות לכם:

  • שעתיים עד שלוש שעות לאחר הניתוח, ולמעשה עד שחולפת השפעתו של החומר המרדים – עליכם להימנע משתיה ומאכילה. בשעות אלה תחושו בוודאי כאבים אשר יעברו בתום מספר ימים, כאשר הרקמה המקיפה את השתל, תחלים.
  • במשך מספר ימים אחרי הניתוח – המנעו ממזון קשה ואל תלעסו באזור הניתוח. הימנעו גם מכל פעילות גופנית שדורשת מאמץ כלשהו.
  • במקרה של דימום, הפרשות מהפה, חום או כאבים חזקים – פנו מיד לרופא השיניים.
  • במהלך החודשים שלאחר ההשתלה, יש להגיע לרופא השיניים שביצע את ההשתלה, לשם בדיקות ומעקב.
  • שמירה על היגיינת הפה – הדרך לשמירה על השתלים החדשים מתחילה בשמירה קפדנית על היגיינת הפה. לפיכך, עליכם לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום ועדיף במברשת שיניים עדינה שלא תפגע בחניכיים. בנוסף, הקפידו לנקות מדי יום בעזרת חוט דנטלי את אותם אזורים בין השיניים שהמברשת לא מגיעה אליהם.
  • כאשר אדם מאבד את השיניים, הפנים שלו מקבלות מראה זקן בהרבה מהגיל הכרונולוגי שלו. למרבה המזל, לאחר ההשתלה אתם צפויים לחוש שיפור במראה הפנים, ובעיקר, תוכלו לשוב ולחייך בהקלה גדולה.

 

מהם היתרונות של ההשתלות הדנטליות?

אם אתם מתלבטים לגבי הבחירה בהשתלה דנטלית, הנה כמה מהיתרונות הבולטים של השתלים הדנטליים בהשוואה לגשרים הרגילים ולתותבות המסורתיות.

  • טבעי ונוח. השתלה דנטלית מבטיחה התאמה מלאה ובטוחה של השיניים החדשות בפה. למעשה, השתלים מעניקים למטופל תחושה של שיניים טבעיות, במיוחד בעת הדיבור והאכילה. זאת בניגוד לחוסר הנוחות שהיא לפעמים מנת חלקם של מטופלים עם גשרים רגילים או תותבות.
  • לא כואב. עבור אנשים עם גשרים רגילים או תותבות (למרות שהם מועמדים טובים להשתלה), הממשיכים לסבול מהתקנים אלה ואף לחוש כאב מפעם לפעם, השתלה דנטלית היא הפתרון האולטימטיבי. מחקרים מלמדים כי רוב המטופלים לא מדווחים על כאבים כלשהם לאחר השלמת תהליך ההשתלה הדנטלית.
  • לא פוגעים בשיניים סמוכות. שתל דנטלי מחליף את השן החסרה מבלי שיהיה צורך להקריב את שתי השיניים הבריאות הסמוכות לשתל. זאת, לעומת הטיפול הקונבנציונלי שפוגע בשיניים הסמוכות לשן האבודה כדי להסמיך עליהן את הגשר הנדרש.
  • שומרים על העצם. השתל הדנטלי מחליף גם את השן הטבעית וגם את שורש השן. כאשר השתל הדנטלי משתלב עם עצם הלסת, הוא מסייע לשמור על בריאות העצם שבה מעוגנת השן החדשה. גשר קונבנציונלי לעומת זאת לא מגן על העצם שהקיפה בעבר את השן שאבדה, וזו מתחילה להיספג עד שהיא נעלמת כליל.
  • קיבוע עמיד. לעומת גשרים רגילים ותותבות, השתלים מקובעים היטב בתוך הלסת והם לא יחליקו ולא יזוזו בפה גם כשאתם מדברים ואוכלים.
  • אסתטיות. בטווח הארוך, שתל אחד יעניק אסתטיות רבה ויקל על שמירת ניקיון השן החלופית, לעומת השן התותבת הנתמכת על גשר. והסיבות לכך הן:
  • עם הזמן תתחיל נסיגת חניכיים מסביב לאזור הגשר, שתגרום לחשיפת המתכת שממנה מורכב הגשר ותיצור פגם אסתטי במראה ובחיוך.
  • כמו נסיגת החניכיים, כך גם נסיגת העצם באזור הגשר עלולה להוביל לחיוך פגום.
  • הדבק המחזיק את הגשר במקומו עלולה להישטף, מצב אשר יהווה חממה להתפתחות של חיידקים בשיניים אליהן מעוגן הגשר.
  • חשוב  לציין –  יתכנו דלקות ונסיגת חניכיים סביב שתלים דנטליים במידה ןלא שומרים היטב על הגיינת הפה. לכן, חובה להגיע לביקור אצל השיננית כל 3-6 חודשים, בדיוק כמו כל אדם ללא שתלים דנטליים.

 

מה יכול להסתבך בהשתלה דנטלית?

בכל ניתוח, וכך גם בניתוח להשתלה דנטלית, קיימים סיכונים כלליים למטופל, כגון:

  • אלרגיה לחומר ההרדמה המקומית אשר עלולה לגרום, אם כי לעתים מאוד נדירות, לירידה בלחץ הדם.
  • זיהום בחתך שבאזור הניתוח. בדרך כלל מדובר בזיהום שטחי שניתן לטיפול מקומי. אבל לעתים, אם כי נדירות, הזיהום מחמיר וחודר לזרם הדם.
  • דימום באזור הניתוח שנוצר בעקבות פגיעה ברקמה המקומית. דימום שמתחיל זמן מה לאחר תום הניתוח נוצר עקב פתיחתו של כלי דם בחניכיים והוא נדיר למדי.

בנוסף לסיכונים הכלליים, קיימים כמה סיכונים שקשורים להשתלה הדנטלית עצמה. אמנם, ההשתלה מתוכננתהיטב באמצעות צילומי הרנטגן הממוחשבים והתלת ממדיים (טכניקות שאמורות לצמצם את אפשרויות הפגיעה במבנים האנטומיים המצויים בסביבת ההשתלה המתוכננת), אך לעתים נדירות, עדיין עלולה להתרחש פגיעה בעצב או בסינוס. הבה נבהיר זאת.

לסת עליונה – המבנים האנטומיים בעצמות הלסת העליונה כוללים את חלל האף ואת חללי הסינוסים המקסילריים. השתל המוחדר לתוך החניכיים בלסת העליונה אמור להיות מכוסה כולו בעצם, כך שלא יחדור לחללים הנמצאים בלסת זו ולא יגרום לזיהומים בסינוסים.

לסת תחתונה – המבנים האנטומיים בעצמות הלסת התחתונה כוללים את תעלת העצב המנדיבולרי המשפיעה על השפה התחתונה ועל הלשון. השתל המוחדר לתוך החניכיים בלסת התחתונה אמור לא לפגוע בעצב. פגיעה בעצב עלולה לגרום לתחושה של נמלול בפה, לאבדן חוש הטעם ולאבדן התחושה בשפה התחתונה או בלשון, לפעמים הפגיעה היא זמנית בלבד.

רופאים בעלי ניסיון מקטינים את הסיבוכים הללו באמצעות תכנון מוקדם, מוקפד ומדוקדק ושמירה על רמת סטריליות גבוהה ביותר במהלך ניתוח ההשתלה הדנטלית.

 

10 תשובות לשאלות הנפוצות ביותר על השתלות שיניים

1. האם שתלים עלולים להיכשל?

לאחר תהליך ההחלמה, השתל הדנטלי אמור לשמור על שלמות נפח העצם בלסת ולשחזר את המנשך, אבל לפעמים, חלק מניתוחי ההשתלה נכשלים, למרות ששיעורי הצלחת השתלים הם גבוהים ומגיעים לכ-95%. חשוב לציין כי כישלון השתל הדנטלי לא נובע ברוב המקרים מכך שהגוף דוחה את השתל.    

 

2. מהם הסימפטומים המעידים על כך שההשתלה הדנטלית נכשלה?

  • כאב חריף או חוסר נוחות
  • התרופפות של השתל או תזוזה שלו
  • נפיחות או דלקת חניכיים
  • נסיגת חניכיים מסביב לשתל הדנטלי
  • קושי ללעוס ולנשוך

 

3. האם הגוף יכול לדחות את השתל הדנטלי?

נדיר מאוד שהגוף ידחה את השתלים הדנטליים, בעיקר משום שהם עשויים בדרך כלל מטיטניום, מתכת אצילה שאינה גורמת לתגובה כימית של הגוף.

 

4. מהם הגורמים האחרים לכישלון של השתלת השיניים?

כמה סיבות עלולות לגרום לכישלון של השתלת השיניים, אבל הסיבה הנפוצה ביותר וגם זו שניתנת למניעה, היא זיהום ואובדן עצם. הזיהום הוא בדרך כלל תוצאה של היגיינת שיניים לקויה לאחר הליך השתלת השיניים וזיהום זה עלול להוביל לאובדן מתמשך של העצם ולבסוף לכישלון השתל.

 

5.  מה קורה לאחר שהשתל הדנטלי נכשל?

כשאנחנו אומרים כי השתל נכשל אנחנו מתכוונים שהוא לא נשאר מקובע למקום בו הושתל. הטיפול בשתלים כושלים תלוי בסיבה שגרמה לכישלון. שתלים דנטליים ניתן למקם רק בנקודה בלסת אשר בה יש מספיק מסת עצם. במקרים שבהם אובדן עצם הלסת או פגיעה בעצם הם אלה שגרמו לכישלון השתל, הטיפול יהיה כרוך בהשתלת עצם.

 

6. האם ניתן להחליף שתל דנטלי שכשל?

שתלים דנטליים נחשבים אמנם לשיטה מוצלחת מאוד להחלפת שיניים טבעיות שאבדו, אבל סיבוכים עלולים להתרחש. הניסיון מלמד כי ברוב המקרים המטופל יבחר להחליף את השתל הדנטלי שנכשל ויבקש למקם שתל אחר במקומו.

 

7. האם שתלים מחזיקים מעמד לנצח?

למרות שלא ניתן להבטיח את ההישרדות של השתלים הדנטליים לכל מטופל, המחקר מלמד שעם טיפול נאות, שתלים עשויים להחזיק מעמד לאורך שנים רבות. ברוב המקרים הם ישרדו כ-20 שנה ויותר, ויש כאלה ששרדו כמעט 50 שנה.

חשוב לדעת –  יש מחלות שיכולות לפגוע בעצם שתומכת בשתל הדנטלי, מחלה זו יכולה לגרום לאובדן השתל בסופו של דבר. לעיתים יש צורך בתחזוקת השתל כמו החלפת בורג או החלפת השיקום.

 

8. האם השתלים הדנטליים יכולים ליפול מהפה?

אם השתלים הדנטליים נותרו רפויים לאחר תקופת הריפוי, קיימת סכנה שהם יפלו מהפה. מתי זה עלול לקרות? יכולות להיות הרבה סיבות לכישלון של שתל אך לא כולן ידועות לנו, לדוגמא: במקרים שבהם ניתוח ההשתלה הדנטלית נעשה תחת לחץ ולפני שעצם הלסת הייתה מוכנה לקבל את השתל. צריך להבין שלוקח זמן עד שהעצם מתאחה ומתאימה להשתלה הדנטלית. לכן, אם מאיצים את התהליך ומדלגים על תקופת ההמתנה הנדרשת, קיימת סכנה שהשתל ייכשל.

 

9. האם כדאי לי לעבור השתלה דנטלית?

שתלים דנטליים הם יקרים יותר מהפרוצדורות המסורתיות כמו גשרים ותותבות. אבל אם אתם משווים בין שתלים דנטליים לבין הגשרים והתותבות במונחים של נוחות, עמידות ואסתטיקה – אין ספק שהכף נוטה לטובת השתלים הדנטליים.

לייעוץ, שאלות ומידע נוסף

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך..